Omdat er op internet verschillende recepten rondzwerven over dit fameuze appeltaart shotje die (zoals z’n naam al doet vermoeden) naar appeltaart smaakt, heeft de redactie speciaal voor jou álle varianten uitvoerig getest en is met een top drie van de beste variaties op de proppen gekomen. Deze recepten voor appeltaart shotjes lijken zó erg op ‘the real deal’ dat zelfs je oma het verschil nog niet zal proeven! Na uitvoerig shaken, stirren en mixen (en natuurlijk vergelijken met een overheerlijk puntje appeltaart) zijn dit de drie lekkerste appeltaart shotjes:
Recepten appeltaart shotje

1.Wodka – appelsap

Deze versie van het appeltaart shotje komt het meest in de buurt bij een échte versgebakken appeltaart. Vul een shotglaasje voor de helft met wodka. Vul de rest van het glaasje vervolgens met appelsap. Eindig met een flinke lik kaneel en shotten maar!

2. Licor 43 – Apfelkorn

Dit shotje is een aardige runner-up, mede omdat hij zo makkelijk te maken is. Eventueel kan deze ook met een snufje kaneel genuttigd worden, al is dat eigenlijk niet nodig. Let er wel op dat de verhoudingen kloppen, anders is de kans groot dat het naar rotte appels gaat smaken!

3. Bailey’s – Aftershock

Als laatste dit totaal andere recept dan bovenstaande. Ook dit appeltaart shotje smaakt prima zonder kaneel, maar is toch écht een finishing touch! Voor sommige zou dit misschien overkomen als een aparte combinatie, maar hier in het ShotjesEnShootersHeadquarters staan wij nergens meer van te kijken. Gelukkig maar, anders waren we er nooit achter gekomen hoe lekker dit appeltaart shotje eigenlijk is! Toegegeven, de recepten die op nummer één en twee staan komen dichter bij de échte verse appeltaart in de buurt, maar dat maakt deze shooter er niet minder lekker op!