De B52 is een bommenwerper die vooral gebruikt werd tijdens de Vietnamoorlog. Het is dan ook niet toevallig dat het B52 shotje zijn naam hieraan dankt: dit shotje slaat in als een bom!

Er zijn verschillende manieren om dit B52 shotje te bereiden. Wij hebben ervoor gekozen de meest gebruikte manier op te nemen in ons receptenboek. Het is gebruikelijk dat dit shotje aangestoken wordt. Mocht je ervoor kiezen dit te doen wees dan wel zo verstandig om het B52 shotje te bereiden in een hittebestendig glas.

Recept B52 shotje

Als het B52 shotje op de juiste manier wordt bereid ontstaat er een mooie gelaagdheid. Houdt de volgorde aan die in dit recept aangegeven wordt en er kan praktisch niks mis meer gaan (tenzij je natuurlijk twee linkerhanden hebt… of geen handen, ook lastig dan).  Je hebt voor het B52 shotje de volgende ingrediënten nodig:
1. Kahlua – Bailey’s – Cointreau

  • 1/3 Kahlua
  • 1/3 Bailey’s
  • 1/3 Cointreau

Daarnaast zou je het B52 shotje ook op een andere manier kunnen proberen, zoals in onderstaand recept.

2. Koffielikeur – Sinaasappelcognac

  • 1/2 Koffielikeur(Kahlua)
  • 1/2 Sinaasappelcognac(Cointreau of Grand Marnier)

Schenk deze dranken één voor één in het glas. Maak gebruik van een lepel en zorg ervoor dat je de drank niet direct in het glas schenkt maar in de lepel. Laat vervolgens de drank via de zijkant van het glas naar beneden druipen.