Oh, oh, oh! Wat hebben wij toch weer een lekker recept op de kop weten te tikken! Dit Cheesecake shotje doet z’n naam op meerdere fronten eer aan!

Allereerst is het cheesecake shotje een prachtige kopie van een lekker stuk cheesecake. De gelaagdheid die je ziet als je, na hard zwoegen en ploeteren, ein-de-lijk die taart aan mag snijden zie je ook in dit shotje prachtig terug. Wél is het uiterst belangrijk dat er gebruik wordt gemaakt van een lepeltje wanneer de drank in het shotglaasje wordt gegoten, anders wordt het één grote kliederboel!

Over smaak valt niet te twisten, en dit cheesecake shotje is dan ook een één-op-één kopie van een ‘echte’ cheesecake! Menig taartliefhebber heeft getracht het onderscheid te kunnen maken maar komt hier niet uit! Oke, misschien overdrijven we een beetje, de drank is immers merkbaar aanwezig. Maar wát een goddelijke smaak! Wil je het zelf eens proberen?

Cheesecake shotje recept

  • 3/7 Bailey’s
  • 3/7 Ananassap
  • 1/7 Grenadinesiroop

Bij het bereiden van dit shotje is het de bedoeling dat het ananassap samen met de bailey’s eerst goed samen geshaked wordt. Pak een mooi klein shotglaasje (het liefst eentje die transparant is, zodat de gelaagdheid mooi tot zijn recht komt). Schenk als eerste de grenadinesiroop in het shotglaasje en gebruik vervolgens eerder genoemd lepeltje om via de zijkant van het glas het mengsel van Bailey’s en ananassap in het glaasje te schenken. Doe dit extreem voorzichtig en houd je hoofd koel, anders wordt het één grote troep.

Tip: Het is mogelijk de ingrediënten van dit shotje stuk voor stuk in je mond te gieten en vervolgens in de mond pas te mixen. Dit zorgt voor een extra ervaring en houdt bovendien de smaak van het cheesecake shotje extra lang vast. Die proef je de hele avond nog!