Dat een spelletje Mario Kart garant staat voor uren speelplezier, dat wisten we natuurlijk al. Of je nu old skool met de N64 helemaal leip werd omdat je wéér zo’n schildje voor je harses kreeg of dat je voor de zoveelste keer van de Rainbow Road af werd gebeukt; we kennen het allemaal. Maar wist je dat met wat kleine aanpassingen hier ook een tof Mario Kart drankspel van kan maken? Wij van Shotjes&Shooters hebben voor je uitgezocht welke varianten er allemaal op dit onwijze drankspel zijn!

Mario Kart drankspel: De basis

First things first, om te kunnen beginnen met dit drankspel heb je een aantal basisingrediënten nodig, namelijk;

  • Een versie van Mario Kart (N64, Gamecube, Wii of Switch. Maakt allemaal niet uit, zolang het maar Mario Kart is)
  • Een kratje bier. Shotjes kunnen natuurlijk ook, maar dan kan het wel héél rap gaan. Bier is daarom bij dit spel the way to go
  • Een vriend. Of twee. Of drie.

Omdat er 1000 en één varianten bestaan van het Mario Kart drankspel bestaan, hebben wij alles voor je op een rijtje gezet. Onze meest gespeelde spellen vind je in onderstaand lijstje. Kies er een uit en trek een biertje open; let the fun begin!

Mario Kart Drankspel

1. Don’t Drink And Drive

Je start Mario Kart op zoals je gewend bent, kiest een leuk personage uit (Yoshi, dus) en laat de pret beginnen. Elke speler heeft voordat er afgeteld wordt (“3,2,1, scheuurrreeeeen”) een vers opengemaakt biertje voor zich staan. Op het moment dat het spel begint zijn er eigenlijk maar twee simpele regels die nageleefd dienen te worden:

  1. Voordat je het laatste rondje hebt afgerond (A.K.A gekroond wordt tot baas van het parcours) is je blikje bier helemaal opgedronken.
  2. Het is niet toegestaan om, zoals de titel van dit Mario Kart drankspel doet vermoeden, tegelijk te rijden en te drinken. Je hebt beide handen van je controllers af en je wagen moet helemaal stil staan op het moment dat je begint met drinken en omgekeerd!

 

Wil je het extra zwaar maken? Spreek dan af dat je biertje op moet zijn vóórdat je de laatste ronde ingaat!

2. Rainbow Roadrage

Voor dit spel kun je beter wél shotjes gebruiken in plaats van bier, anders kán het nogal een lang potje worden. Voor dit spel gebruik je de baan Rainbow Road, zo ongeveer de meest bekende (en beruchte) baan van héééél Mario Kart. Voordat het spel begint, zorg je ervoor dat elke speler een leeg shotglaasje voor z’n neus heeft staan. Verder zorg je ervoor dat je een fles (sterke) drank bij de hand hebt. Op het moment dat het spel is gestart en iedereen met piepende banden wegscheurt, is er nog niet zoveel aan de hand. Pas op het moment dat een speler van de baan valt (om wat voor reden dan ook), legt desbetreffende speler zijn controller neer, vult het shotglaasje met drank, drinkt deze op en kan vervolgens weer verder met racen. Er is één ‘maar’; de speler mag de controller niet aanraken of oppakken totdat het shotglaasje helemaal leeg is. Wil je dit spel nóg vervelender maken? Zet de fles met drank dan ergens ver buiten bereik (in de wc ofzo), zodat spelers een behoorlijk eindje moeten lopen tot ze weer verder kunnen spelen.

3. Balloon Battle Deluxe

Oke, wij snappen het. Je bent inmiddels zo’n 21 keer van de Rainbow Road afgevallen en bent toe aan iets nieuws. Probeer dan de Balloon Battle eens! Regels zijn simpel; voor elke drie ballonnen die ‘gepopt’ worden, drink je een volledig biertje leeg. Je kan hier natuurlijk eindeloos mee combineren! Neem bijvoorbeeld een shotje bij elke ballon die gepopt worden, of juist bij elke vijf! De keuze is aan jou. Kies een getal waar jij en je medespelers het mee kunnen vinden.

4. Bliksems Bierfestijn

Lig je net lekker op kop, wordt je wéér door die bliksemse bliksem geraakt! Om het leed allemaal nóg een stukje erger te maken (of misschien wel te verzachten, ligt eraan hoe lang je doorgaat) kan je met je vrienden het volgende afspreken; op het moment dat je als speler zijnde, geraakt wordt door de bliksem (en dus tijdelijk als mini-Mario door het leven gaat) pakt elke getroffen speler een biertje uit het krat, de koelkast of wherever jij je bier of drank bewaard. Vervolgens zet je het glas of blik aan je lippen en drink je door totdat de mini-Mario weer terug veranderd is een normale Mario. Wie als eerste de finish heeft gepasseerd (of als enige nog op de weg kan blijven rijden) wint!

 

Zo, dat waren ze dan weer. Dit waren de grappigste varianten van het Mario Kart Drankspel die wij hebben kunnen vinden. Maar vind je dat er nog iets mist of heb je zelf een toffe versie bedacht? Schroom niet en laat het ons weten op de Facebookpagina of via een mailtje!