Eén van de simpelste recepten op shotjesenshooters.nl is het raketje. Hoewel dit recept niet onder de categorie ‘shotjes ‘ valt, vinden wij van Shotjes&Shooters tóch dat dit er eentje is die niet in het lijstje mag ontbreken! Het raketje is dan ook sinds jaar en dag immens populair als mixdrankje en niet meer weg te denken uit de ‘shotjesscene’. Dit drankje dankt zijn naam aan de opvallende smaak die meteen doet denken aan één van de meest gegeten (tevens meest bekende) waterijsjes: het raketje. Een overheerlijk ijsje met drie verschillende lagen die los van elkaar allemaal apart smaken. Héérlijk in de zomer (maar stiekem ook wel héul lekker in de winter). Jammer genoeg moeten wij het met dit mixdrankje met één van deze laagjes doen. Zodra wij erachter zijn gekomen om deze drie lagen perfect te mixen in één glas, hoor je het van ons.

Omdat er meerdere manieren zijn om dit drankje te maken hebben wij al deze recepten verzameld op een handige plek (namelijk hier). Na een uitgebreide smaaktest zijn wij tot de conclusie gekomen dat beide recepten zo zijn eigen voor- en nadelen hebben. Er is hier dus helaas geen duidelijke winnaar (ahhhhhh). Daarnaast, iedereen is anders, vindt iedereen andere dingen lekker, dus vinden wij het ook niet op z’n plaats om hier uitspraken over te doen. Over smaak is immers niet te twisten.

Heb jij op een warme zomerdag zin in een lekker verkoelend ijsje maar is dit nergens te vinden? Of sta je lekker los te gaan op een huisfeest en heb je gewoon zin in een heerlijk drankje? Volg dan deze recepten!

Raketje recepten

Razz/Fanta

 

Bosbessenlikeur/Fanta

  • 1/5 Bosbessenlikeur
  • 4/5 Fanta

Als laatste hebben wij nog een recept waar Bols zelf mee is gekomen. Onderaan deze pagina staat tevens een filmpje over hoe je deze het beste kunt maken.

Bols/Fanta

  • 1/10 Bols Grenadine Syrup
  • 4/10 Bols Clear Blueberry
  • 5/10 Fanta

Deze recepten vereisen totaal geen expertise. Als je het voor elkaar krijgt om dit te verpesten raden wij je ten zeerste aan een dokter te raadplegen.

 

Voor de echte stumperds onder ons: